Praktisch duurzaam

Het begrip 'duurzaam' is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. We worden allemaal steeds vaker uitgedaagd om in ons dagelijks leven rekening te houden met mens en milieu. De Kennemer Heeren vindt aandacht voor duurzaam wonen en werken belangrijk en is daarom lid van het regionale netwerk van en voor het MKB op het gebied van duurzaam ondernemen. Wij doen dit om krachten te bundelen, te inspireren, te innoveren en bij te dragen aan de overgang naar een duurzame economie.

Praktisch duurzaam

Wat betekent dit voor u?

Bij het onderhouden van uw appartement houdt u wellicht ook rekening met mens en milieu. Afvalscheiding, gebruik van schoonmaakmiddelen die minder milieubelastend zijn, het zijn een paar voorbeelden van opties die al behoorlijk ingeburgerd zijn.
Als Vereniging van Eigenaren regelt u samen het onderhoud van het gehele appartementengebouw. Ook hierbij is het mogelijk om te letten op mens en milieu. Dat is ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Naar een duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Ons team maakt van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van uw VvE een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMOP). Is het tijd om de kozijnen te schilderen? Mogelijk een goed moment om HR++-glas en ventilatieroosters te plaatsen. Is er onderhoud aan het dak nodig? We rekenen voor u uit wat u kunt besparen als er bijvoorbeeld meteen extra isolatiemaatregelen genomen worden. Zijn de armaturen voor de verlichting aan vervanging toe? U krijgt een offerte op basis van ledverlichting.

Voor al het onderhoud kijken we naar alternatieven die lang meegaan en minder milieubelastend zijn. We rekenen uit wat extra maatregelen aan investering kosten en wat de opbrengst is omdat de exploitatiekosten dalen en de waardevastheid van het gebouw stijgt. Op deze manier geven wij een praktische invulling aan het begrip 'duurzaam' zonder dat het dogmatisch wordt.

Wij zijn op de hoogte van alle regelgeving en weten welke subsidies u kunt krijgen voor investering in duurzame materialen. Vanzelfsprekend regelen wij de subsidieaanvragen voor u.
En is er eenmaal een DMOP, dan kan de Kennemer Heeren u in contact brengen met een ESCo en zo de financiering voor u regelen.

86 keurmerk-doinnwh-small

ESCo

Risicoloos investeren

Uw Vereniging van Eigenaren beschikt over een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMOP). Hieruit blijkt dat u voor belangrijke investeringen staat in installaties of andere vervangingen, en dat deze een energiebesparend resultaat opleveren. Nu kunt u kiezen voor een ESCo-financiering. U doet dan investeringen zonder dat dit extra geld (rente bijvoorbeeld) kost. Deze kosten worden gefinancierd uit de energiebesparingen gedurende een bepaalde periode.
U als opdrachtgever beschikt direct over de energiebesparende installaties, met alle voordelen van dien, maar betaalt met de energiebesparing de financiering.

De ESCo-formule

Het idee achter een ESCo-formule is simpel en inventief. ESCo staat voor Energy Service Company. Uw VvE besteedt de energievoorziening en het management daarvan uit aan een externe partij: een ESCo. Het doel van een ESCo is substantieel besparen op energiekosten, meer kwaliteit realiseren en minder vermogensbeslag te hebben in installaties. Deze besparingsdoelstellingen worden vastgelegd in een prestatiecontract. Worden de doelstellingen niet gehaald, dan is het risico voor de ESCo. Valt de besparing hoger uit dan afgesproken, dan verdelen ESCo en uw VvE de winst. Beide partijen hebben dus een gezamenlijk belang om de energieprestaties van uw gebouw voortdurend te verbeteren.

esco

Garanties

Uniek aan een ESCo is dat u als opdrachtgever geen financieel risico draagt. De ESCo geeft in een prestatiecontract garanties voor:

  • kosten en kwaliteit vernieuwing
  • energiebesparingen
  • kosten voor onderhoud en beheer
  • comfortverbetering
Bel ons!  072 - 743 0 733