Praktisch duurzaam

Wat betekent dit voor u?

Bij het onderhouden van uw appartement houdt u wellicht ook rekening met mens en milieu. Afvalscheiding, gebruik van schoonmaakmiddelen die minder milieubelastend zijn, het zijn een paar voorbeelden van opties die al behoorlijk ingeburgerd zijn.
Als Vereniging van Eigenaren regelt u samen het onderhoud van het gehele appartementengebouw. Ook hierbij is het mogelijk om te letten op mens en milieu. Dat is ook nog eens goed voor uw portemonnee.

Naar een duurzaam meerjarenonderhoudsplan

Ons team maakt van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) van uw VvE een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMOP). Is het tijd om de kozijnen te schilderen? Mogelijk een goed moment om HR++-glas en ventilatieroosters te plaatsen. Is er onderhoud aan het dak nodig? We rekenen voor u uit wat u kunt besparen als er bijvoorbeeld meteen extra isolatiemaatregelen genomen worden. Zijn de armaturen voor de verlichting aan vervanging toe? U krijgt een offerte op basis van ledverlichting.

Voor al het onderhoud kijken we naar alternatieven die lang meegaan en minder milieubelastend zijn. We rekenen uit wat extra maatregelen aan investering kosten en wat de opbrengst is omdat de exploitatiekosten dalen en de waardevastheid van het gebouw stijgt. Op deze manier geven wij een praktische invulling aan het begrip 'duurzaam' zonder dat het dogmatisch wordt.

Wij zijn op de hoogte van alle regelgeving en weten welke subsidies u kunt krijgen voor investering in duurzame materialen. Vanzelfsprekend regelen wij de subsidieaanvragen voor u.
En is er eenmaal een DMOP, dan kan de Kennemer Heeren u in contact brengen met een ESCo en zo de financiering voor u regelen.

86 keurmerk-doinnwh-small

Bel ons!  072 - 743 0 733